Månad: januari 2018

historien om ”the neverending socks”

För ca 8 år sedan hade jag ett halvår då jag stickade som en tokig och min besatthet var raggsockor. Jag gjorde till typ alla och en massa julklappar. Jag gjorde även ett par med lång ankel till mig själv. Varje vinter sen dess när jag fryser om fötterna letar jag efter mina sockor bara för att inse att jag aldrig gjorde klart dom utan att det finns en och en halv socka i min garnlåda… Och varje år tänker jag att NU ska jag göra klart dem, men det brukar bli så att jag inte ens tar upp dem ur lådan. I våras tog jag upp dem eftersom jag hade en del tid över (sjukskriven under graviditeten med svårt att röra mig) och svårt att göra nåt annat än att sitta. Men även då tröt humöret och dom blev liggandes i min nattduksbordslåda. Men nu, äntligen, har jag gjort klart dom! Så om det faktiskt blir kallt i år, eller nästa vinter, kan jag äntligen hitta dom när jag letar. Det känns verkligen så bra, och det var kul. Jag kanske borde kika på lite mer stickprojekt snart.

Mönstret är det här gratismönstret.

Nappband

Så idag har jag lekt lite med mina pärlor igen och gjort ett nappband som matchar mitt amningshalsband.

Det är en blandning av silikonpärlor och träpärlor. Jag har tidigare haft silikonbokstäverna på en tuggleksak som jag byggde (som inte finns på bloggen) men som aldrig blev riktigt bra. Jag tycker inte om utseendet vid spännet, jag undrar om det finns spännen med smalare föränkringspunkt som inte är menade för band. Det blir något att titta på för en annan dag.

Nu när jag sitter och skriver det här så sitter Minihopp och tuggar på spännet så jag tar det som ett godkännande. Jag upplever den som lite tung, men jag är van att bara använda tygband, så vi får se om den fortsätter vara i den här formen. Jag tycker att det är det snyggast nappbandet jag har haft/använt hittills så jag hoppas att tyngden är något jag vänjer mig vid.

Mitt amningshalsband- update

Jag ville bara göra en liten uppdatering på mitt amningshalsband- som fortfrande är underbart bra!

Nu har jag och Lillan tränat på att sjala upp på rygg under de senaste månaderna och halsbandet är så bra då. Hon har nåt att leka med medan jag krånglar jag sedan när hon är uppe leker hon med det istället för mitt nackhår… vilket som är SÅ tacksamt för mig.

Du kan hitta inlägget om det här halsbandet här, och dess föregångare här: version 1 och version 2.

Jag brukar inte låta ansiktet på mina små synas men jag bara älskade minen hon gör.
Jag brukar inte låta ansiktet på mina små synas men jag bara älskade minen hon gör.

 

 

 

Blått amningshalsband

Jag och barnen hade en lugn och mysisg tv-stund så jag bestämde mig för att låta händerna leka lite undertiden som Askungen 3 rullade. Jag har funderat på att göra lite fler amningshalsband och kanske sälja för att finansiera alla mina pärlor då kontona börjar bli ganska tomma…

Jag köpte en del blå pärlor förra gången så jag gjorde ett blått halsband. Den här gången gjorde jag ingen ritning utan la ut pärlorna på bordet och försökte se hur jag ville ha det. Jag utgick rejält från min eget eftersom att jag tycker så mycket om det.

Jag är riktigt nöjd över hur detblev. Jagharinte låst fast säkerhetspärlorna eller spännet helt så att det går att ändra på om det skulle önskas av enegentuellny ägare.